Taustaa

Takomorunnersin synty


 
Takomorunners idea syntyi vuonna 2016. Facebookissa toimii useampia aktiivisia juoksuharrastukseen liittyviä ryhmiä, joissa tavalliset lenkkeilijät jakavat kokemuksiaan, kysyvät neuvoja ja vinkkejä, sekä hakevat tukea. Ryhmissä jaetaan myös omia blogikirjoituksia ja kisaraportteja omista kisoista.

Etsin netistä blogiportaalia, johon olisi koottu eri juoksublogit. Tällaista en kuitenkaan löytänyt, vaan erilaisia listauksia blogeista. Tästä syntyi idea perustaa juoksubloggareille oma juoksutiimi, jonka avulla juoksublogeja nostettaisiin esille. Yhteinen tiimi mahdollistaisi myös yhteistyön tekemisen tapahtumajärjestäjien ja juoksuvarusteita valmistavien yritysten kanssa.

Laitoin ensimmäisen ”rekryilmoituksen” Facebookiin kesäkuussa 2016 ja sain muutamia yhteydenottoja. Lähestyin myös suoraan joitain bloggareita ja sain myönteistä palautetta ideastani. Yhdessä aktiivisten bloggareiden kanssa lähdimme ideoimaan ja kehittämään toimintaa.

Ensimmäinen versio takomorunners.com sivustosta ja some kanavat julkaistiin heinäkuun puolivälissä 2016. Saimme hyvin näkyvyyttä ja mukaan jo ensimmäiselle kesälle mahtavia tapahtumia. Kesällä 2016 aloitimme myös yhteislenkit, jotka pyörivät edelleen ympäri Suomea.

Vuoden 2016 aikana saimme sivuillemme yli 30 000 kävijää ja somessa tavoitimme kymmeniä tuhansia ihmisiä. Yhteislenkeillä innostimme ihmisiä juoksemaan ja liikkumaan. Osallistuimme myös useisiin eri tapahtumiin ja olimme mukana suunnittelemassa markkinointia eri tapahtumille.

Vuonna 2017 toiminta jatkuu ja uusi versio takomorunners.com sivusta julkaistaan kevään aikana. Mukana on yli 50 innokasta bloggaria ja n 10 hengen tiivis ydintiimi, joka vapaaehtoisesti ja puhtaasti intohimosta rakentaa, kehittää ja toteuttaa Takomorunners tiimin ideologiaa. Vuonna 2017 siirryin itse projektin vetäjän paikalta kehittämään omaa valmennusyritystäni Takomotrainingia ja projektin vetovastuun otti kokkolalainen Sini.

Takomorunners on toiminut vasta vajaan vuoden ja tässä ajassa olemme saavuttaneet todella paljon. Paljon on vielä tehtävää ja tavoitteena on jatkaa positiivisen ja yhteisöllisen ilmapiirin levittämistä, sekä Suomalaisen juoksukulttuurin kehittämistä. Tämä ei onnistuisi ilman hienoja yhteistyökumppaneita eikä mahtavaa ydinporukkaa, jolle kuuluu suurin kiitos koko toiminnan olemassaolosta.

Miitri Sinkko
Takomorunners perustaja
Takomotraining päävalmentaja ja omistaja

Ei kommentteja