Polkujuoksun huumaa Loppi Extremessä 29.7.2017

Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivut


Se on jo aivan nurkan takana! Loppi Extreme nimittäin. Tänä vuonna kisa juostaan osittain uusitulla reitillä, jossa on hieman enemmän matkaa, vähemmän tietä ja lisää extremeä. Kilpasarjassa 25 kilometrin matkalla kokonaisnousua on 680 metriä ja harrastelijasarjassa 12,5 kilometrin matkalla 340 nousumetriä.

Maasto on kuivaa kangas- ja harjumaastoa, vuorotellen loivapiirteisiä vauhdikkaita polkuosuuksia sekä jyrkkiä nousuja ja laskuja, joissa vaaditaan kuntoa ja varovaisuuttakin. Reitti on hyvin juostava, sillä kivikoita ja jyrkkiä laskuja on vähän. Kengät eivät kastu kuin hiestä ja mahdollisesta sateen aiheuttamasta kosteudesta.

Kilpailukeskuksena toimii 70 -vuotias, päivitetty metsäkämppä, Kalamajan Kämppä. Reitit sijaitsevat Luutaharjun Samo -luontopolun ja Poronpolun upeimmissa maisemissa Komion luonnonsuojelualueella. Lisänä vielä nostalgisia vanhoja tukinajoreittejä ja vähän uudempiakin.


Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivut


Kilpailuohjeet

Sarjat
25km: M, N, M45 ja N45
12,5 km: kuntosarja

Osallistumismaksut
perjantai 14.7.2017 mennessä: osanottomaksu 30 € tai osanottomaksu + keittolounas 37 €
maanantai 24.7.2017 mennessä: osanottomaksu 35 € tai osanottomaksu + keittolounas 42€
jälki-ilmoittautuminen paikan päällä viimeistään klo 11.00. 45 €
Paikan päällä maksettuna keittolounas (lohikeitto, leipä, voi ja vesi tai mehu) 10 €

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu Eventio -sivujen kautta http://risu.tapahtumiin.fi/fi/
Ilmoittautumissivut avautuvat 1.3.2017

Reitti
Pitkä reitti on pituudeltaan 25 km ja lyhyt reitti 12,5 km. Reitti on merkitty maastoon kyltein ja valko-oranssein viitoitusnauhoin. Reitin varrella on myös kilometrilukemat. Malliviitoitus on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailijan on noudatettava merkittyä reittiä. Reittikartta on nähtävillä kilpailukeskuksessa.

Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivut


Vakuutus
Kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailunjärjestäjällä on tapahtuman vastuuvakuutus, mutta järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Kilpailijoille suositellaan omaa urheilu- tai tapaturmavakuutusta, joka kattaa maastokilpailuihin osallistumisen.

Kilpailukeskus ja pysäköinti
Kilpailukeskus on Lopen Samoojien Kalamaja, osoitteessa Hirvenharjuntie 145, Topeno.

Aikataulu
Lauantai 29.7.2017
10.30 – 11.30 Materiaalin haku
11.45 Suulliset kisaohjeet lähtöalueella kilpailukeskuksessa
12.00 Lähtö
15.30 Palkintojen jako
16.00 Maali sulkeutuu

Kilpailumateriaali ja ilmoittautuminen kilpailukeskuksessa
Osanottajakohtainen kilpailumateriaali on noudettavissa kilpailutoimiston läheisyydestä. Ottamalla kilpailumateriaalin osanottaja sitoutuu noudattamaan järjestäjien ohjeita ja kilpailun sääntöjä.
Materiaaliin kuuluu numerolappu ja 4kpl hakaneuloja. Numeroissa olevaa rfid-tagia ja solumuovia ei saa irrottaa. Kilpailunumero ja hakaneulat palautetaan maalissa. Palauttamattomasta numerosta peritään 5 eur.

Vaatteiden vaihto ja varustesäilytys
Vaatteiden vaihto ja varustesäilytys on kilpailukeskuksessa teltoissa. Varustesäilytys omalla vastuulla.

Pakolliset varusteet

Kilpailijalla tulee olla koko matkan mukanaan numerolappu, joka on pidettävä näkyvällä paikalla rinnassa tai reiden etupuolella.

Lisäksi oman harkinnan mukaan:
• omat juomat
• energiageelejä tai muuta evästä
• Sään mukainen vaatetus (ml. lisä- / vaihtovaatteet)
• Nastapohjaiset juoksu- ja suunnistusjalkineet on sallittu. Piikkarien käyttö on kielletty.
• matkapuhelin. Järjestäjien puhelinnumero kilpailun ajan on 040 0196 403.

Juomapisteet
Reitillä on 1-3 juomapistettä, jotka on merkitty reittikarttaan. Pitkällä reitillä juomapisteet ovat 7 km, 12,5 km ja 19 km kohdalla. Lyhyellä reitillä juomapiste on 7 km:n kohdalla. Juomapisteillä on juomana vettä. Vesi on tarkoitettu vain juotavaksi. Kilpailun luonteeseen liittyy oleellisesti, että osanottajat kantavat itse omat eväänsä ja juomapisteiden välillä tarvitsemansa juoman.


Auttamisvelvollisuus
Kilpailija on velvollinen auttamaan muita osanottajia, mikäli nämä tarvitsevat ensiapua.

Ensiapu
Kilpailureitti on maastopohjaltaan hyväkulkuinen, mutta profiililtaan vaativa. Reitin varrella olevista juomapisteistä on puhelinyhteys kilpailukeskuksen ensiapuun. Ensiavun puhelinnumero on 050 308 3213.

Keskeyttäminen
Keskeyttämistapauksissa on ilmoittauduttava juomapisteeseen, josta kuljetus maaliin. Järjestäjille on aina ilmoitettava keskeyttämisestä maalissa.

WC:t
WC:t ovat kilpailukeskuksessa.

Ohjeita osallistujille
Ohitukset ja kohtaamiset ulkoilijoiden kanssa on suoritettava huomaavaisesti. Toimi niin, että tapahtumasta jää hyvä maku myös niille ihmisille, jotka kuulevat siitä vasta maastossa.
Kanna mahdolliset roskat juomapisteillä oleviin roskiksiin tai maaliin.

Reilu peli
Osanottajilta edellytetään reilua peliä kanssakilpailijoita kohtaan. Ohitustilanteessa anna tilaa jos pyydetään, pyydä tilaa jos tarvitset.

Ajanotto ja tulokset
Kilpailussa aika otetaan rfid-tagia käyttäen.
Kilpailukeskuksessa on tulostaulu. Tulokset julkaistaan tapahtuman www-sivuilla osoitteessa www.lopensamoojat.net/loppi-extreme.
Kilpailusta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia. Ilmoittautuessaan kilpailuun osanottaja hyväksyy, että kilpailusta otettuja kuvia ja videoita, joissa kilpailija saattaa esiintyä tunnistettavana, julkaistaan kilpailun jälkeen tiedotusvälineissä. Kilpailun järjestäjillä ja kilpailun yhteistyökumppaneilla on oikeus käyttää kuvamateriaalia markkinointitarkoituksiin.
Osanottajien ja yleisön ottamia kuvia ja videoita voi lähettää osoitteeseen: mikko.wilska@gmail.com

Kilpailukeskuksen palvelut
Pesumahdollisuus kilpailukeskuksessa. Kilpailukeskuksessa on kahvio, jossa on myynnissä kahvia, teetä, sämpylöitä, virvoitusjuomia, suklaata, grillimakkaraa ja lohikeittoa.

Palkinnot
Miesten ja naisten sarjoissa palkitaan 3 parasta, M45- ja N45-sarjoissa voittajat ja 12,5 km:n kuntosarjassa arvotaan 3 palkintoa. Palkintoina on urheiluliikkeen lahjakortteja. Lisäksi kaikkien osanottajien kesken arvotaan 1 vrk:n lahjakortti Kalamajan kämppään.

Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivut


Linkit

Lopen samoojat
Facebook
Ilmoittautuminen


Vielä ehdit ilmoittautua ja lähteä Takomorunnersin kanssa Lopelle juoksemaan! Ei kommentteja