Polkujuoksua Himos Traililla 18.-19.8.2017

Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivut


Himos Trail on polkujuoksuelämys kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossaliikkujille. Reitit on suunniteltu näyttämään kaikki Himoksen alueen parhaat puolet. Käytössä on pienimmät ja kauneimmat polut, visuaalisesti upeimmat paikat sekä parhaimmat näköalat unohtamatta koskemattomia maastonosia ja upeita soita.

Himos Trail tarjoaa sopivan haasteen jokaiseen makuun ja kuntotasoon. Perjantaina kisapäivän päätähtinä häärivät lapset. Lauantaina tarjolla on puhtaaseen nautintoon tähtäävä Himos Enjoy, itsensä Himoksen nousuissa haastaville Himos Extreme sekä suunnittelupähkinää ja tiimihenkeä mittaava Himos Team Spirit. Vaeltajat ja sauvakävelijät pääsevät nauttimaan samoille reiteille Himos Vaelluksella. Muksulapalvelun avulla perheille on tehty helpoksi saapua polkujuoksutapahtumaan koko perheen voimin kaikki liikkuvat periaatteella.

Viikonlopun polkujuoksuelämystä tukee Himos Trailin kattava oheispalvelutarjonta. Tapahtuman yhteistyökumppanit Himoksessa tarjoavat monipuolista ja edullista majoituspalvelua sekä polkujuoksijoiden tarpeisiin räätälöityjä ruokailuita. Kisatorin kauppiaat ilahduttavat kisatarjouksin ja viikonlopun kruunaa tutustuminen Himoksen AfterSki-tunnelmaan.

Kisassa on myös huikean hyvät palkinnot ja kisakeskuksesta löytyy mm. Muksula joka vastaa lasten leikittämisestä, juoksuttamisesta ja hoidosta vanhempien kisasuorituksen aikana.

Lähde: www.himos.fi

Kisajärjestelyt

Sarjat

Himos Kids, sarjat 6 v, 8 v, 10 v, 12 v ja 14 v tytöille ja pojille. Extreme -juoksukilpailu kilpakeskuksen ytimessä. Kaikki lapset palkitaan.

Himos vaellus. Ilman ajanottoa toimiva kuntoilutapahtuma vaeltajille ja sauvakävelijöille. Osanottajille jaetaan sekä Himos Enjoy- että Himos Extreme-reitit sisältävä vaelluskartta. Himos Vaelluksen kiertäjät voivat lähteä valintansa mukaan joko Himos Enjoyn tai Himos Extremen reiteille. 

Himos Enjoy. Herkullinen 8km polkujuoksunautinto Himoksen Paljakan alueelle. Arvontapalkintoja ja pastabuffetti kisan jälkeen. 

Himos Extreme. 24 km polkujuoksuelämys joka kiertää kaikki Himoksen huiput, näköalat, nousut ja tekniset polut. Naisten ja miesten sarjat. Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan (palkintojen yhteenlaskettu arvo 2000 €). Lisäksi arvontapalkinnot ja pastabuffetti kisan jälkeen.

Himos Team Spirit. Kaveriporukoille, yrityksille ja urheiluseuroille 3-5 hengen joukkueissa viestinä. Yhteismatka 24 km. Etapit voidaan päättää itse. Yksi sarja josta kolme parasta palkitaan. Voittajalle Polar M430 rannesykemittari! Lisäksi arvontapalkinnot ja pastabuffetti kisan jälkeen. 

Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivut


Aikataulu

Perjantai 18.8.2017
17.00 Kisatoimisto aukeaa Länsi-Himoksen rinteiden alla
18.00-21.00 Lasagnebuffet, Ravintola Tupa
19.00 Himos Kids, ilmainen lasten extreme-henkinen juoksutapahtuma
Lauantai 19.8.2017
09.00 Kisatoimisto aukeaa Länsi-Himoksen rinteiden alla
10.00 Himos Vaellus starttaa
Himos Vaelluksella liukuva vapaa lähtöaika klo 10.00-11.00
13.00 Himos Extreme yhteislähtö
13.00 Himos Team Spirit yhteislähtö
13.15 Himos Enjoy yhteislähtö
14.00 Pastabuffet, Himoksen Klubiravintolassa avautuu (kilpailukeskuksessa)
18.00 Maali sulkeutuu
19.00 Pastabuffet Himoksen Klubiravintolassa sulkee ovensa (kilpailukeskuksessa)
21.00 Himos Endurance Party käynnistyy


Saapuminen kisapaikalle
Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Länsi-Himoksentie 85, Jämsä. Opastukset paikoitukseen alkavat valtatieltä 9 Himoksen liittymästä. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita. Paikoitus sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Himokseen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Junat pysähtyvät Jämsän keskustan tuntumassa ja bussilla pääset suoraan Himokseen. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä kulkevilla edullisilla Onnibusseilla on pysäkkinsä Himoksen kohdalla.

Kilpailumateriaali noudetaan kisatoimistosta. Kilpailumateriaali pitää sisällään kilpailunumeron, johon on kiinnitetty ajanottosiru ja hakaneulat. Tuloksen saamiseksi kuljeta kilpailunumeroa rinnassa aina lähdöstä maaliviivan ylitykseen saakka. Himos Kids sarjan osallistujat saavat rintanumeron ilman ajanottosirua. Himos Vaelluksella rintanumero ja ajanotto eivät ole käytössä.

Kaikkien lauantain sarjojen kisamateriaalin kuuluu reittikartta, joka on varustettu kilometrimerkinnöin. Karttaan on lisäksi merkitty huolto- ja ensiapupisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun pastabuffettiin kaikille lauantain kisapäivän osallistujille. Perjantain Himos Kids ei sisällä ruokailua, mutta perjantaina on saatavilla ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmästä ostettava lasagnebuffet(12/7e).

Kisatoimiston aukioloajat löytyvät täältä.

Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivutVarusteet

Kenkävalinnaksi suosittelemme maastojuoksukenkää tai hyvää aikaa tavoittelevalle liukkaammalla kelillä jopa nastaria. Tavallisella lenkkarillakin reitistä selviää hienosti. Juomavyö ja lisäenergia ovat suositeltavia erityisesti Himos Extremen kiertäjillä.

WC

Kilpailukeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty kilpailukeskuskarttaan (joka julkaistaan kesän aikana). Osaan WC-tiloista ei ole sallittua mennä nastareilla. Tämä selviää WC-rakennuksen ovesta.

Varustesäilytys

Kilpailukeskuksessa toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella kilpailun ajan. Varustesäilytys on käytössä vain lauantain kilpailupäivänä.

Muksula

Kilpailukeskuksessa toimii muksula, joka vastaa lasten leikittämisestä, juoksuttamisesta ja hoidosta vanhempien kisasuorituksen aikana. Tarkemmat infot muksulan toiminnasta lähempänä tapahtumaa.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita. Kilpailijan suoritus johtaa hylkäämiseen, mikäli hän oikaisee merkityltä reitiltä tai jättää roskia jälkeensä kisareitillä. Himos Vaelluksella ei ole ajanottoa ja oikaiseminen reittikartan avulla on sallittua.
Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeimmissa kohdin reittiä nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen.

Lähtö

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 15min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Ennen lähtöä on tarjolla kaikille osallistujille yhteinen alkulämmittely. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan. Himos Kids juostaan ikäryhmä kerrallaan kuuluttajan ohjeistuksen mukaan. Aikataulu tarkentuu kesän aikana.Järjestäjä pidättää oikeuden porrastaa lähtöjä, mikäli ilmoittautuneiden määrä on ennakoitua suurempi.

Huolto

Himos Extreme sisältää kaksi huoltopistettä ja Himos Enjoy yhden. Huoltopisteet on merkitty reittikarttoihin.
Huoltopisteillä tarjotaan vettä ja energiapitoista purtavaa.
Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen. Huoltopisteellä on tarjolla roskapusseja, joihin voi tyhjentää reitillä kertynyttä jätettä.

Vaihtoalueet

Himos Team Spirit-sarjassa on käytössä vaihtoalueet. Vaihtoalueet on merkitty reittikarttaan ja itse reitille ”VAIHTOALUE”-kyltein. Himos Team Spirit-sarjan etappien pituuden näet täältä. Reitti on jaettu kahdeksaan etappiin, jotka joukkue voi jakaa jäsentensä kesken valitsemallaan tavalla.
Himos Team Spirit-sarjassa joukkueessa on 3-5 juoksijaa. Joukkue juoksee Himos Extremen 24km:n reitin viestinä. Yksi viestinviejä voi juosta useita etappeja, mutta jokaisen joukkueen jäsenen on taivallettava vähintään yksi etappi.
Joukkueen jokaisella jäsenellä on kilpailunumero. Ainoastaan viimeisen etapin juoksijalla (tuo joukkueen maaliin) on numerossaan ajanottosiru. Joukkueen on huolehdittava, että eri väripohjalla oleva ajanottosirun sisältävä numero on puettuna nimenomaan viimeisen etapin juoksijan rintaan. Vaihto suoritetaan etappien välillä käsiläpsyllä.

Ensiapu

Kilpailun ensiapupisteet sijaitsevat reitin varrella ja maalissa. Ensiapupisteet löydät reittikartasta. Reittikartasta löydät myös ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.
Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.
Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Myös Himos Vaelluksen kiertäjät saapuvat maaliin ja ilmoittautuvat siellä. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivutMaali

Maali suljetaan klo 18.00. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.
Vettä on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen.
Peseytyminen

Kilpailukeskuksessa suihkumahdollisuus ja saunakin lämpiää. Uintiystävällinen järvi sijaitsee kivenheiton päässä.
Ruokailu

Perjantaina Himos Kids-tapahtuman yhteydessä Ravintola Tuvassa tarjolla lasagnebuffet hintaan 12/7e. Lasagnebuffet ostetaan ilmoittautumispalvelun kautta.
Lauantain tapahtumassa osanottomaksuun sisältyy pastabuffet kilpailukeskuksen Klubiravintolassa. Pastabuffet aukeaa klo 14 ja sulkeutuu klo 19. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosta.
Ennakkoon maksetun ruokalipun niin perjantain kuin lauantain buffetteihin saat kisatoimistosta.

Kahvila

Kilpailukeskuksessa palvelee kahvila, jossa tarjolla pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä kahvia/teetä ja juomia.

Tulokset

Tapahtumassa on reaaliaikainen ONLINE-tulosseuranta tulospalvelun sivujen kautta (pl. Himos Kids).

Palkinnot

Sarjojen palkintojenjako järjestetään noin 1,5h voittajien maaliintulon jälkeen. Arvontapalkinnot ojennetaan heti osuman saaneen saapuessa maaliin. Himos Kids-tapahtumassa palkinnot jaetaan heti viimeisen erän jälkeen.

Himos Endurance Party

Himos Trail järjestetään samana viikonloppuna uuden maastopyörätapahtuman Himos Epic MTB:n kanssa. Viikonlopun päättävä Himos Endurance Party toimii tapahtumien yhteisinä iltabileinä. Päätösbileiden tarkempi kattaus selviää loppukevään aikana.

Kuvat ja videot

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailuiden kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan.


Lähde: tapahtumajärjestäjän Facebook-sivut
Linkit


Vielä ehdit mukaan!
Ei kommentteja