Matin kisaraporttia Kokkola City RuniltaEdelliset kokemukset Kokkola cityrunista: 2015, 7 km 34:52 ja 2016, 7 km 31:37. Nämä on kaksi ensimmäistä lappujuoksuani. Viime vuonna juoksin ilman sykemittaria kisahurmoksessa ensimmäiset 2 km helpontuntoisesti 8:03 mutta sitten tuli noutaja ja kutosen jälkeen piti vielä kävellä 300 metriä koska sydämmessä pisti kunnolla. @4:31 on silti yhä kovin kisavauhti mitä olen pitänyt, onneksi en keskeyttänyt

Tämän vuoden cityrunille, jossa matkana minulla kymppi, ei missään vaiheessa tullut odotuksia, paitsi viimesellä parilla viikolla, jotka oli terveempiä (alkuvuosi oli penikkavaivoja, flunssaputkia ja välillä oli muuten vaan veto pois), lisäksi 4 päivää aikasemmin ollut viisauden hampaiden poisto onnistu. Aamupaino oli 86,3kg eli 1,5 kg pudonnut muutamassa päivässä, samanlainen satsi lähti varmaan aamupäivän jännäkakkailussa pytystä.

Kisapaikalla oli jostain taas lievät penikkavaivat saapuneet, alkulämmittelyksi parit vedot ja jalkojen heiluttelua ilmassa. Kello 19:00 viimeinkin juoksu starttasi, 2 km 9:05, 5 km 23:30, ja 10 km 48:02,2. Sijoitus kaikista 61, miehissä 52. 

Nyt oli sykemittari, kisassa syke tuntuu helpommalta, keskisyke oli 191 kolmesta 20 sekunnin kävelytauosta huolimatta, maksimisyke mitattiin maaliintulon jälkeen (202). Yli 190 sykettä 36:09 minuuttia matkan varrella, mutta kyllä maalisuoran alkukiri irtosi hyvin, tuli kiire laittaa sykemittari päältä, kun yhtäkkiä tuli vauhtia.

Palautuminen on mennyt hyvin, maalissa oksetti mutta ei sen kummempaa. Keliolosuhde +3 ja 2 m/s pohjoinen, viimeinen reilu 4 km oli myötätuulta.
Tämän perusteella en ole juoksemassa puolimaratonia tänäkään vuonna lappujuoksuna, mitä lyhyempi matka, sitä vähemmän hyytymisen kilometrejä ja nopeammin ohi.
Reitti oli hieno. Huonoina puolina: Isokatu liian kapea alkupäähän ja tulomatkalla kävelijät tulivatkin suntin jäähallin puolta.

Ei kommentteja